Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 24 aprilie 2024

Iulian Dumitrescu, urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită, și-a depus miercuri candidatura din partea PNL pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. 

„Nu a fost o decizie simplă, dar, din respect pentru prahoveni şi pentru aleşii locali, am hotărât să candidez pentru un nou mandat şi să ofer continuitate la nivelul Consiliului Judeţean. Împreună cu aceşti oameni – primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni –, am reuşit să facem în 3 ani în Prahova ce nu s-a făcut în 30 de ani înainte”, a transmis Iulian Dumitrescu, conform unui comunicat de presă al PNL Prahova.

Nicolae Ciucă: „Este o strategie de partid”

Întrebat săptămâna trecută despre intenția lui Dumitrescu de a candida, în ciuda problemelor penale, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a evitat să facă prea multe comentarii.

„Este o strategie de partid pe care daţi-mi voie să o gestionez aşa cum consider eu că este cel mai bine”, a spus Ciucă.

Șpagă de 3 milioane de euro

Iulian Dumitrescu este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită. „Baronul” PNL de Prahova este acuzat că i-ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47,5 milioane lei, preț supraevaluat, a părților sociale deținute de către cumnatul său la o firmă pentru atribuirea unor contracte. Procurorii susțin că, ajutat de către sora și cumnatul său, el ar fi primit suma totală de 16,21 milioane lei.

Conform anchetatorilor, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, sora și cumnatul lui Dumitrescu ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la prim-vicepreședintele PNL.

Procurorii îl acuză pe Dumitrescu și că nu a menționat în declarația de avere cheltuieli și împrumuturi de peste 1 milion de euro pe care le-ar fi efectuat din contul surorii sale pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis și pentru plata chirie într-un complex rezidențial de lux.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând surorii și cumnatului președintelui CJ Prahova.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW