Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Iulian Dumitrescu, cercetat penal de DNA, nu renunță la candidatura pentru un nou mandat la șefia CJ Prahova

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 18 aprilie 2024 Etichete:

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, cercetat de Direcția Națională Anticorupție sub control judiciar după ce ar fi primit mită 16 milioane de lei, a declarat joi, 18 aprilie, că are dreptul să candideze pentru un nou mandat la șefia CJ. 

„Există o Constituţie în ţara asta şi Constituţia a fost făcută de nişte oameni mai deştepţi şi decât mine şi decât dumneavoastră şi conform Constituţiei şi cred că ştiţi că am dreptul să candidez. Există un Statut al partidului, care a fost făcut de nişte oameni şi mai deştepţi decât mine şi conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a afirmat Iulian Dumitrescu, citat de News.ro.

Nicolae Ciucă: Este o strategie de partid

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre o candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Prahova, că este o strategie de partid pe care o gestionează, aşa cum consideră el că este cel mai bine.

„Este o strategie de partid pe care daţi-mi voie să o gestionez aşa cum consider eu că este cel mai bine”, a spus Ciucă.

PNL Prahova a anunțat la sfârșitul lunii martie că filiala judeţeană a decis să îl susţină pe Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.

Întrebat dacă există şi alte nume luate în calcul de PNL pentru această candidatură, sau Iulian Dumitrescu este singura propunere, preşedintele PNL a răspuns: „Nu există o singură variantă, în orice situaţie există mai multe variante”.

Șpagă de 3 milioane de euro

Iulian Dumitrescu este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită. „Baronul” PNL de Prahova este acuzat că i-ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47,5 milioane lei, preț supraevaluat, a părților sociale deținute de către cumnatul său la o firmă pentru atribuirea unor contracte. Procurorii susțin că, ajutat de către sora și cumnatul său, el ar fi primit suma totală de 16,21 milioane lei.

Conform anchetatorilor, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, sora și cumnatul lui Dumitrescu ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la prim-vicepreședintele PNL.

Procurorii îl acuză pe Dumitrescu și că nu a menționat în declarația de avere cheltuieli și împrumuturi de peste 1 milion de euro pe care le-ar fi efectuat din contul surorii sale pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis și pentru plata chirie într-un complex rezidențial de lux.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând surorii și cumnatului președintelui CJ Prahova.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW