Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Iulian Bulai, USR, despre propunerea propunerea PNL pentru Ministerul Culturii: Nu are nicio calitate minimă necesară pentru această funcție

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , ,

Deputatul USR Iulian Bulai anunță că nu va vota propunerea PNL pentru Ministerul Culturii. Și asta pentru că Bogdan Gheorghiu a avut o „activitate modestă în Comisia de Cultură în ultimii trei ani”. Mai mult chiar, deputatul USR mai spune că Bogdan Gheorghiu cunoaște limba engleză doar la nivel conversațional și că nu are competențele necesare pentru a conduce Cultura românească.

„Cu tot respectul colegial, dl Gheorghiu nu are nicio calitate dintre cele necesare, minime, pentru un ministru al Culturii.
Să fii prezent aproape săptămânal, în calitate de deputat, în emisiunile televiziunii locale al cărei asociat unic încă ești nu te califică pentru această poziție. Nici să invoci în CV fondarea unui „teatru dramatic“ despre a cărui existență nu știe nimeni și nu se găsesc urme. Nici să-ți incluzi la realizări profesionale deschiderea OTV-ului de Suceava”, scrie Iulian Bulai pe Facebook.

Sub conducerea lui Daniel Breaz, Ministerul Culturii nu a reușit să găsească soluții pentru problemele care sunt în momentul de față și care pleacă de la lipsa resurselor financiare.

„PNL zice că vrea să revoluționeze Institutul Cultural Român și diplomația culturală – și propune să facă asta cu un ministru care-n propriul CV declară că înțelege și vorbește doar engleza, la nivel de punctele generale dintr-o conversație cotidiană (B1).

Să vorbim despre cum vede PNL urgențele culturii, după aproape un an cu această catastrofă numită Daniel Breaz?

Până și dezastrul Breaz recunoaște că situația Castelului Peleș e dramatică și trebuie găsită o soluție, și pentru renovarea Castelului și a Pelișorului (înainte să facă victime printre turiști), și pentru relația cu actualii proprietari, Casa Regală. Ce zice PNL despre Peleș? Absolut nimic

Capitala Culturală Europeană Timișoara 2021 – unde primarul e de la PNL – e în blocaj, iar investițiile promise nici n-au început, darămite să se termine și să permită organizarea pentru 2021? Ei bine, Timișoara 2021 nici nu apare în pagina (că o pagină e, și nu vreau să comentez cum e formulată) destinată culturii (și cultelor) din programul de guvernare PNL. Zero. Nimic”, mai precizează deputatul USR.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Bogdan Gheorghiu a fost realizator la câteva posturi locale de televiziune din Suceava iar ulterior a devenit deputat. În trei ani de mandat a luat cuvântul în plen de 5 ori.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *