Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Italia a devenit în 24 de ore cea mai afectată țară din cauza coronavirusului/ Mărturia unei românce: Ni s-a spus să rămânem în case. Vrem să plecăm în România

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 februarie 2020 Etichete: , ,

Italia a ajuns în 24 de ore cea mai afectată țară din cauza coronavirusului din Europa. O româncă stabilită în orașul Codogno din regiunea Lombardia, a declarat că din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri, care a dus și la două decese, locuitorii din regiune au fost sfătuiți să stea în case.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e ca trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case.

Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”, a declarat Delia, o româncă stabilită în Codogno, pentru Digi24.ro.

O a doua persoană diagnosticată cu Covid-19 a murit în Italia, unde până în prezent au fost raportate 29 de cazuri de contaminare, dintre care 27 în Lombardia și două în Veneto.

Potrivit unui anunț al autorităților din Italia, cel puțin nouă orașe din Lombardia și unul din Veneto au închis barurile, școlile și alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul virus ucigaș, din cauză că nu se știe cum au fost infectate anumite persoane, care nu au fost niciodată în China și nu au intrat în contact cu vreo persoană care a fost în China.

Guvernul italian a oferit un număr de telefon cetățenilor, în caz că au simptome de coronavirus. Aceștia nu au voie să meargă la spital. În cazul în care au simptome, vor fi preluați de acasă și transportați în condiții speciale la spital.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW