Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Israelul intensifică atacurile asupra Gaza, în timp ce ajutorul umanitar este insuficient

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2023 Etichete: , ,

Organizația Națiunilor Unite spune că ceea ce a sosit până acum este „o fracțiune din ceea ce este necesar după 13 zile de asediu total”. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene spune că țara sa își intensifică atacurile asupra Gaza, pe fondul așteptărilor tot mai mari că o ofensivă terestră în enclavă ar putea începe în curând, conform Euronews.

Acest lucru are loc în momentul în care în Gaza încep să sosească mai multe ajutoare pentru a contribui la rezolvarea crizei umanitare din Gaza, unde jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului și-au părăsit casele.

Duminică, 22 octombrie, avioanele de război israeliene au lovit ținte din Gaza și două aeroporturi din Siria, precum și o moschee din Cisiordania ocupată care ar fi fost folosită de militanți. Potrivit unui purtător de cuvânt citat de sursa menționată anterior, „zeci” de luptători Hamas au fost uciși.

Ministerul Sănătății al Hamas a declarat că cele mai mortale raiduri israeliene au avut loc în Deir al-Balah, unde 80 de persoane, inclusiv femei și copii, au murit și mai multe clădiri au fost distruse. Raidurile au vizat, de asemenea, Khan Younes și Rafah, în sudul Gaza.

Ajutoarele umanitare au început să ajungă la palestinienii din Fâșia Gaza

Autoritățile israeliene au declarat duminică seara că au permis intrarea unui al doilea lot de ajutoare în Gaza la cererea Statelor Unite. COGAT, organismul israelian de apărare responsabil pentru afacerile civile palestiniene, a declarat că ajutoarele au inclus apă, alimente și medicamente și că toate au fost inspectate de Israel înainte de a fi introduse în Gaza. Reprezentanții ONU responsabili cu situația palestinienilor a confirmat sosirea a 14 camioane, dar Israelul nu a permis până acum intrarea în Gaza a niciunui combustibil.

Lucrătorii umanitari au declarat că au fost mult mai multe ajutoare, iar agenția umanitară a ONU care se ocupă de ajutorul palestinienilor a declarat că transportul de sâmbătă a avut aproximativ 4% din importurile dintr-o zi obișnuită înainte de război și „o fracțiune din ceea ce este necesar după 13 zile de asediu complet”.

Armata israeliană a declarat că situația umanitară este „sub control”, chiar dacă ONU a cerut intrarea a 100 de camioane pe zi.

FOTO:Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW