Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Israelul a atacat militanții Hamas aflați în interiorul tunelurilor din Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 octombrie 2023 Etichete: , ,

Israelul a anunțat că forțele sale au efectuat un atac asupra militanților Hamas care se aflau în rețeaua extinsă de tuneluri de sub Gaza. Această acțiune a avut loc după ce prim-ministrul Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru o încetare a focului menită să atenueze criza umanitară din enclava palestiniană, relatează Reuters.

Obiectivul principal al Israelului este de a viza aceste tuneluri ca parte a operațiunilor sale terestre extinse în Gaza, cu scopul de a slăbi și elimina organizația Hamas aflată la putere. Această acțiune militară a fost inițiată ca răspuns la un atac armat lansat de Hamas în urmă cu aproximativ trei săptămâni, despre care autoritățile israeliene susțin că s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane.

„În ultima zi, forțele de luptă combinate ale FDI au lovit aproximativ 300 de ținte, inclusiv posturi de lansare a rachetelor antitanc și a rachetelor de sub puțuri, precum și complexe militare din interiorul tunelurilor subterane aparținând organizației teroriste Hamas. Soldații au ucis teroriști și au dirijat forțele aeriene să lovească în timp real obiective și infrastructuri teroriste”, a precizat Forțele de Apărare ale Israelului (FDI) într-un comunicat.

Potrivit publicației menționate, martorii au raportat că forțele israeliene au vizat luni principalul drum nord-sud din Gaza și au lansat un atac asupra Gaza din două direcții. Israelul a declarat că trupele sale au efectuat o operațiune pentru a elibera un soldat ținut în captivitate de Hamas.

Hamas, un grup islamist înarmat care guvernează Gaza, a eliberat până acum patru civili din cele 239 de persoane despre care Israelul susține că au fost capturate la 7 octombrie. Se crede că mulți dintre acești prizonieri sunt ținuți în rețeaua de tuneluri a Hamas. Brigăzile al-Qassam, aripa armată a Hamas, au raportat că militanții săi s-au angajat în confruntări cu forțele israeliene marți, 31 octombrie, când forțele israeliene au invadat axa sudică a Fâșiei Gaza.

Autoritățile sanitare din Gaza spun că 8.306 persoane, inclusiv 3.457 de minori, au fost ucise în atacurile israeliene începând cu 7 octombrie. Oficialii ONU spun că peste 1,4 milioane de persoane din populația civilă din Gaza, de aproximativ 2,3 milioane, au rămas fără adăpost.

FOTO: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW