Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Israelul ar fi folosit o rachetă supersonică Rampage de jumătate de tonă în atacul asupra Iranului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Racheta folosită în presupusul atac israelian asupra unei baze militare din apropierea orașului iranian Isfahan a fost o rachetă supersonică dezvoltată la nivel local, denumită Rampage, potrivit unui raport al presei ebraice, relatează  The Times of Israel.

Radiodifuzorul Kan relatează că racheta „The Rampage” a fost identificată din fotografii și corespunde, de asemenea, cu amploarea pagubelor provocate în timpul atacului.

Racheta de 4,7 metri poate, de asemenea, să se deplaseze cu o viteză supersonică, ceea ce o face dificil de detectat și interceptat cu ajutorul sistemelor de apărare aeriană, cum ar fi Iron Dome.

Israelul nu a comentat oficial atacul, în timp ce Iranul a minimalizat incidentul și a insistat că doar trei drone mici – și nicio rachetă – au fost implicate în atacul de la Isfahan.

Rampage, care cântărește peste o jumătate de tonă și a fost prezentată în 2018, a fost concepută pentru a pătrunde și a distruge zone protejate, cum ar fi buncărele, potrivit producătorilor săi, Israeli Military Industries Systems și Israel Aerospace Industries.

Raportul Kan vine la câteva ore după ce The New York Times a afirmat că presupusul atac israelian asupra apărării aeriene iraniene din apropierea sitului nuclear de la Natanz ar fi folosit o rachetă de înaltă tehnologie care a reușit să eludeze sistemele radar ale Iranului.

Raportul a citat oficiali care au declarat că mișcarea a fost „calibrată pentru a face Iranul să se gândească de două ori” înainte de a lansa un alt atac direct asupra Israelului.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW