Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Israelul a ucis din greşeală trei ostatici pe care i-a luat drept o „ameninţare”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 decembrie 2023 Etichete: , ,

Trupele israeliene au confundat din greșeală trei cetățeni israelieni, considerându-i o amenințare, și au deschis focul asupra lor în timpul confruntărilor din nordul orașului Shejaiya din Gaza, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, citat de The Times of Israel în seara de vineri.

UPDATE

Vineri seara, câteva zeci de persoane au manifestat în fața sediului cartierului general al armatei israeliene din Tel Aviv, solicitând acțiuni imediate pentru a asigura eliberarea ostaticilor israelieni rămași în Gaza, conform informațiilor furnizate de CNN. Protestul a fost convocat de familiile ostaticilor în urma știrii că trei prizonieri israelieni din Gaza au fost împușcați și accidental uciși de Forțele de Apărare ale Israelului în nordul Fâșiei Gaza.

UPDATE

Armata israeliană a anunţat că a treia persoană a fost Alon Shamriz, care a fost răpit din kibutzul Kfar Aza de Hamas pe 7 octombrie. Forţele Armate israeliene au reiterat  că „exprimă regrete profunde pentru incident şi transmit familiilor sincere condoleanţe”.

 

Știre inițială

„Acesta este un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea”, a declarat Hagari.

„Este o zonă în care soldaţii au întâlnit mulţi terorişti, inclusiv kamikaze care aveau asupra lor bombe”, a adaugat el.

Hagari l-a identificat pe Yotam Haim ca fiind unul dintre ostatici, acesta fiind răpit de Hamas din Kfar Aza, în timp ce cel de-al doilea ostatic a fost identificat ca fiind Samer Talalka, răpit din Nir Am. Numele celui de-al treilea ostatic nu a fost dezvăluit, conform dorinței familiei sale.

Yotam Haim, toboșar de heavy metal, a fost răpit din locuința sa din kibbutzul Kfar Aza la data de 7 octombrie 2023. Întrebat despre modul în care ostaticii au reușit să scape din captivitatea Hamas, Hagari a declarat că armata crede că „cei trei au fugit sau au fost abandonați de teroriștii care îi țineau captivi.”

„După ce au fost împuşcaţi (ostaticii), în timpul unei scanări şi examinări, a apărut imediat o suspiciune cu privire la identitatea celor morţi, iar corpurile lor au fost transferate rapid pentru examinare în Israel, unde ostaticii au fost identificaţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

„Acesta este un eveniment trist şi dureros pentru noi toţi, iar IDF poartă responsabilitatea pentru tot ceea ce s-a întâmplat”, a spus colonelul Hagari.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW