Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Israelul a aprobat „planuri operaționale” privind ofensiva în Liban

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 iunie 2024 Etichete: , ,

Marți seara, armata israeliană a informat că a dat undă verde planurilor pentru o ofensivă în Liban, în contextul escaladării conflictelor armate de-a lungul graniței cu miliția Hezbollah, o mișcare islamistă libaneză, conform AFP, preluată de News.ro.

În cadrul unei reevaluări strategice desfășurate marți, generalul de divizie Ori Gordin, comandantul Regiunii Militare de Nord, și generalul de divizie Oded Basiuk, comandantul Direcției de Operațiuni, au aprobat și validat planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban, a anunțat armata israeliană într-un scurt comunicat.

Tensiunile și rivalitatea de lungă durată între Israel și Liban, amplificate de influența crescândă a Hezbollah-ului sprijinit de Iran în Beirut, au fost caracteristici constante ale relațiilor lor. De la începutul războiului Israel-Hamas în Gaza de la începutul anului trecut, situația s-a intensificat zilnic, îndreptându-se rapid spre un deznodământ sumbru pentru o regiune deja afectată de ani de conflicte armate, războaie civile și insurgențe fundamentale.

Recent, atacurile transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah, gruparea libaneză care acționează ca un intermediar al Iranului în regiune, s-au intensificat după luni de lupte de intensitate redusă.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW