Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Israel și România au semnat un acord de furnizare a grâului în situații de urgență

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 13 mai 2024 Etichete: , , , ,

Israel și România au semnat un acord de furnizare a grâului în situații de urgență, duminică, la București. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Israel, Avi Dichter, a semnat un memorandum de înțelegere privind furnizarea grâului în situații de urgență, informează Agerpres.

România va primi tehnologie și expertiză agricolă în schimbul grâului.

„În perioada actuală de incertitudine globală și conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziția Israelului un canal suplimentar de import, în special în situațiile de urgență”, a declarat Avi Dichter.

Acordul Israelului încheiat cu România vine după alte 3 acorduri, cu Uzbekistan, Maroc și Azerbaidjan. Israelul vizează diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu și să prevină o eventuală criză alimentară, după criza globală generată de invazia Rusiei în Ucraina.

În cadrul vizitei sale la București, ministrul israelian al Agriculturii Avi Dichter s-a întâlnit cu omologul român, ministrul Florin Barbu, cu liderul comunității evreiești din România, Silviu Vexler, și cu liderii Camerei de Comerț și Indrustie România Israel.

Sursă foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW