Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Irlanda ar urma să cumpere un milion de doze de vaccin anti COVID-19 din România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 iulie 2021

Irlanda ar urma să cumpere un milion de doze de vaccin împotriva COVID-19 din România, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului de la Dublin, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Jurnaliștii de la Reuters notează că reticența românilor față de vaccin se răspândește din cauza neîncrederii în instituțiile statului, campaniilor de dezinformare și lipsei de conștientizare în rândul publicului, iar acest lucru face ca dozele de ser disponibile să depășească cererea de imunizare.

Astfel, în urma unei discuții dintre premierul irlandez Micheál Martin și președintele Klaus Iohannis, a fost dat un acord de principiu asupra achiziției unui număr de 1 milion de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Acest proces continuă şi nu a fost încă finalizat”‘, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului irlandez.

Până în acest moment, aproximativ 45% din populația adultă a Irlandei, de 3,8 milioane de persoane, a fost vaccinată cu schema completă și 65% cel puțin cu prima doză.

Pe 30 iunie, Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de BioNTech Pfizer.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW