Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Iranul a atacat două baze americane din Irak, în care se aflau militari americani/ Trump: Totul e bine

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Două baze americane din Irak au fost lovite, marți noaptea, de cel puțin 15 de rachete, potrivit CNN. Atacul a fost inițiat de pe teritoriul Iranului, iar rachetele folosite ar fi balistice. Teheranul a revendicat atacul motivându-l ca fiind o răzbunare pentru uciderea generalului Qasem Soleimani.

Comandamentul militar iranian a anunțat că au fost trase 22 de rachete spre cele două baze americane, însă 17 dintre ele au vizat baza Al Asad din vest, iar restul baza Erbil, din nord.

În urma acestui eveniment, Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj: „Totul e bine!”, a spus oficialul american, anunțând că va face o declarație miercuri dimineață (ora Washingtonului).

De asemenea, ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, a spus că nu vor mai urma alte operațiuni, fiindcă Iranul nu dorește escaladarea dacă nu este provocat. Zarif susține că ținta a fost baza aeriană al-Asad, deoarece de acolo ar fi decolat drona americană care l-a ucis vineri, la Bagdad, pe generalul iranian Qassem Soleimani.

În urma acestui atac, Marea Britanie a transmis un mesaj Iranului, solicitându-i să nu repete „aceste necugetate și periculoase atacuri”.

”Condamnăm atacul asupra bazelor militare irakiene care adăpostesc forțe ale coaliției, inclusiv britanice. Solicităm Iranului să nu repete aceste necugetate și periculoase atacuri, și cerem în schimb să adopte măsuri urgente de deescaladare”, a declarat ministrul de Externe Dominic Raab.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW