Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Iran: Gărzile Revoluționare atacă „cartierul general de spionaj” al Israelului din Irak

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Gărzile Revoluționare ale Iranului au revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra sediului de spionaj al Israelului din regiunea Kurdistan din Irak și au efectuat, de asemenea, lovituri în Siria împotriva Statului Islamic. Aceste acțiuni au loc pe fondul escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu, conflictul extinzându-se dincolo de războiul dintre Israel și Hamas, implicând aliații Iranului din Liban, Siria, Irak și Yemen, relatează Reuters.

„Ca răspuns la recentele atrocități ale regimului sionist, care au provocat uciderea unor comandanți ai Gărzilor și ai Axei Rezistenței, unul dintre principalele sedii de spionaj Mossad din regiunea Kurdistan din Irak a fost distrus cu rachete balistice”, a declarat Gărzile într-un comunicat.

Gărzile Revoluționare ale Iranului au revendicat responsabilitatea pentru loviturile cu rachete asupra sediului de spionaj al Israelului din regiunea Kurdistan din Irak, în apropiere de consulatul SUA din Erbil. De asemenea, au raportat că au tras rachete balistice în Siria pentru a viza autorii operațiunilor teroriste, inclusiv Statul Islamic. Oficialii israelieni nu au comentat situația.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru două explozii care au avut loc luna aceasta în Iran și care au ucis aproape 100 de persoane și au rănit zeci de oameni la un memorial pentru comandantul suprem Qassem Soleimani.

„Asigurăm națiunea noastră că operațiunile ofensive ale Gărzilor vor continua până la răzbunarea ultimelor picături de sânge ale martirilor”, se arată în declarația Gărzilor.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat atacurile din apropierea Erbilului, calificându-le drept „nesăbuite”, dar oficialii au declarat că nicio instalație americană nu a fost vizată și că nu au existat victime americane.

Iranul, care susține Hamas în războiul său cu Israelul, acuză Statele Unite că sprijină ceea ce numește crime israeliene în Gaza. Statele Unite au declarat că sprijină Israelul în campania sa, dar și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de civili palestinieni uciși.

Premierul kurd irakian Masrour Barzani a condamnat atacul asupra Erbilului ca fiind o „crimă împotriva poporului kurd”.

Cel puțin patru civili au fost uciși și șase au fost răniți în lovituri, a declarat Consiliul de securitate al guvernului din Kurdistan.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW