Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Iran, avertisment pentru țările UE: Vor fi trase la răspundere

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 mai 2024 Etichete: , ,

Forțele Gardienilor Revoluției – corpul militar de elită al regimului din Teheran – au avertizat Marea Britanie, Franța și Germania că vor fi considerate responsabile pentru presupusa lor implicare în apărarea Israelului cu avioane în timpul atacului iranian cu sute de rachete și drone din 13 aprilie, conform raportului agenției EFE citat de Agerpres.

„Franţa, Germania şi Marea Britanie nu trebuie să creadă că au desfăşurat avioane în acea noapte şi cu asta problema s-a încheiat. Da, acea noapte a trecut, dar ele vor fi trase la răspundere la momentul potrivit”, a declarat comandantul Forţei Quds – braţul extern al Gardienilor Revoluţiei – Esmail Qaani, citat joi de postul de televiziune iranian Press TV.

„Toţi criminalii trebuie să ştie că acţiunile şi măsurile lor au fost trecute pe războj”, a declarat miercuri comandantul Forţei Quds în timpul unei ceremonii de comemorare a unuia dintre ofiţerii Gardienilor Revoluţiei ucis în atacul din 1 aprilie asupra consulatului iranian din Damasc, atribuit Israelului.

Qaani a declarat că întreaga alianță NATO și Statele Unite au sprijinit Israelul în timpul atacului din 13 aprilie, care a reprezentat prima lovitură directă a Iranului asupra Israelului și care, cu toate că a fost spectaculos, nu a produs pagube semnificative.

Atacul din Teheran a fost o reacție la asaltul asupra consulatului în care au fost ucise șapte persoane din Gardienii Revoluției, inclusiv trei generali, pe care Iranul l-a atribuit Israelului. Ulterior, Israelului i-a fost imputat un atac cu drone și rachete care, potrivit presei americane, nu a provocat daune în provincia centrală iraniană Isfahan, unde se află cea mai mare centrală nucleară a țării, Natanz, și baza aeriană Shekari.

„Între şapte şi opt grupuri navale au fost desfăşurate în Marea Mediterană pentru a împiedica operaţiunea”, a declarat comandantul iranian, adăugând că aliaţii Israelului au desfăşurat 200 de avioane de luptă pentru a face faţă rachetelor şi dronelor iraniene.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW