Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


ÎPS Teodosie, poziție nuanțată privind vaccinarea: Nu zicem nici da, nici nu. Virusul există. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Împărtășania cu mai multe lingurițe e o blasfemie

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2021 Etichete: ,

Arhiepiscopul Tomisului a făcut, marți, precizări despre poziția sa privind vaccinarea, după mai multe evenimente în timpul cărora a sfidat regulile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19. ÎPS Teodosie a insistat asupra faptului că vaccinul nu este obligatoriu, menționând că decizia a imunizare trebuie să fie luată pe baza recomandării medicului și a propriei conștiințe. Înaltul ierarh a admis că virusul există, însă este de părere că împărtășania cu mai multe lingurițe e o blasfemie.

„Patriarhia ne-a dat o recomandare, cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul. Eu m-am apropiat de toți oamenii, asta e menirea mea, trebuia să mă îmbolnăvesc de o sută de ori, împărtășania combate orice virus. Împărtășania cu mai multe lingurițe e o blasfemie. La vaccinare nu zicem nici da, nici nu. Orice extremis nu e de bun augur. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, o boală. Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova, că nu suntem specialiști. Noi așteptăm și ne rugăm. Și omul participă la vindecarea sa. Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului și conștiința sa. E o boală reală, există. Am citit și că acest virus ar fi creat prin laboratoare”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a anunțat că nu se va vaccina deocamdată, având alergii.

„Cine se teme să se vavccineze, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Cred că trebuie să mai lucreze şi conştiinţa fiecăruia. Ce recomand cu hotărâre sunt învăţăturile de la Dumnezeu. (..) E atâta relativitate şi nesiguranţă. Medicii se contrazic între ei, de unde să luăm un adevăr care să fie etalon”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

Precizările vin în contextul în care, de la începutul pandemiei până în prezent, arhiepiscopul Tomisiului a sfidat restricţiile autorităţilor. Înaltul ierarh susţine că noua poziţie vine ca urmare a documentării făcute în ultima perioadă. Recent, Patriarhia Română a transmis tuturor ierarhilor un material informativ privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW