Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: Specialiștii NASA au constatat că în Altar nu prea sunt microbi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Arhiepiscopul Tomisului a făcut o nouă declarație controversată, când a vorbit despre posibilitatea introducerii certificatului verde în rândul preoților și angajaților din Biserici. ÎPS Teodosie susține că specialiștii National Aeronautics and Space Administration (NASA) ar fi demonstrat că în Altar „nu prea sunt microbi”.

Cred că este o exagerare, noi avem o anumită autonomie. În Biserică, mai ales în Sfântul Altar, unde noi desfășurăm misiunea noastră, vreau să aducem argumentele, chiar specialiștii de la NASA au constatat aceasta – în Altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, marți seară, la RTV.

ÎPS Teodosie susține că, în cazul în care autoritățile ar decide să le ceară preoților și angajaților din Biserici certificatul verde pentru a putea desfășura slujbele, acest lucru ar însemna o încălcare fără precedent a autonomiei instituțiilor de cult.

Certificatul verde nu ne arată că nu ne putem îmbolnăvi, este exagerare în modul în care se abordează, este atâta lipsă de organizare, pentru că în loc să se implice medicii și specialiștii, se implică politicul și administrativul în actul medical(…)În loc să fie grijă față de oameni, să nu se facă vaccinul fără să fie testați oamenii, că de aceea au fost atâtea eșecuri la vaccin, că nu au fost testați(…)Nu mi-e teamă de riscul de a fi infectat, dacă mă împărtășesc în fiecare zi, nu mă pot infecta. Hristos este prezent, Hristos nu se infectează”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a reacționat, zilele trecute, cu privire la anumite informații din spațiul public, ce arătau că proiectul de lege aflat la Camera Deputaților, legat de introducerea certificatului verde pentru angajați, ar putea fi implementat și în cazul lăcașurilor de cult.

Biserica Ortodoxă Română va urmări parcursul parlamentar al acestei propuneri legislative, care nu are ca obiect activitatea religioasă a personalului cultelor religioase recunoscute, și va face demersurile legale necesare astfel încât eventualele amendamente care vor fi aduse de către comisiile raportoare sau de către plen să nu afecteze viața religioasă a cetățenilor și nici buna desfășurare a slujbelor religioase, prin introducerea Certificatului verde pentru clerici sau credincioși, ca o condiție de a participa fizic la slujbele religioase”, este un răspuns transmis de BOR, publicat de un reprezentant al Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept, pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW