Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ÎPS Teodosie, întrebat de un bolnav dacă poate cere dezlegare să mănânce frupt în zi de post: Nu vă luați după medic

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2024 Etichete:

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost întrebat de o persoană care suferă de o boală neurologică dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post. Teodosie l-a îndemnat să nu se ia după medic.

„Nu vă luați după medic în cele sufletești. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul acum cereți o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine și vă face mai rău. Țineți rânduiala. Nu cereți dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creștinilor și mai multă rugăciune, mai multă credință în Dumnezeu și va fi mai bine”, a spus ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea, potrivit News.ro.

CITEȘTE ȘI: O nouă declarație scandaloasă făcută de Teodosie: „Bolile psihice ale copiilor, în strânsă legătură cu păcatele părinților” 

CITEȘTE ȘI: O nouă declarație halucinantă a arhiepiscopului Teodosie: „O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit”

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii