Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Vasile Bănescu, acuzat de IPS Teodosie că nu ar fi respectat principiul prezumției de nevinovăție

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: ,

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului anunță luni că îl dă în judecată purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, din cauza declarațiilor critice făcute în emisiunea „Vocile care contează” de la Euronews România, în legătură cu dosarul de cumpărare de influență, în care Teodosie a fost chemat să dea declarații.

Potrivit G4Media, Irina Luminița Stanciu, avocata arhiepiscopului Tomisului, l-a acuzat pe Vasile Bănescu că nu ar fi respectat principiului prezumției de nevinovăție în privința lui Teodosie, anchetat penal de DNA.

Față de emisiunea la care a participat purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu în 18 ianuarie și afirmațiile făcute de acesta, au adus o atingere gravă principiului prezumției de nevinovăție. Bănescu încalcă grav legea penală, încălcând principiul prezumției de nevinovăție. El trebuie respectat astfel încât să ofere inculpatului o protecție sporită și împotriva măsurilor ce se iau, și împotriva abuzurilor și oprobiului public. E o cutumă legală. Voi sesiza instanța civilă cu o acțiune având ca obiect răspunderea civilă delictuală împotriva dlui Bănescu”, a spus avocata într-un clip video distribuit de contul de Facebook al Arhiepiscopului Tomisului.

Ea a solicitat, de asemenea, inițierea unei anchete disciplinare în privința lui Vasile Bănescu în cadrul  Bisericii Ortodoxe Române.

Dl Bănescu folosește ocazia pentru o răzbunare personală. Dl Vasile Bănescu face jocurile din interiorul BOR și ar trebui declanșată o anchetă și o cercetare disciplinară în cadrul BOR”, a mai spus avocata.

 

Foto: Inquam Photos / George

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW