Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


ÎPS Teodosie, amendat de trei ori într-o zi UPDATE Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2022

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului a transmis luni, 24 ianuarie, că amenzile primite de ÎPS Teodosie „sunt ilegale”, întrucât prelatul nu a aflat despre decizia DSP decât foarte târziu.

Într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia susține că decizia de carantinare a acestuia a venit astăzi la ora 13:00 pe mail, el fiind înștiințat personal în jurul orei 15:00. Așadar, sancțiunile vor fi contestate.

„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ian. 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, potrivit sursei citate.

UPDATE ÎPS Teodosie a mai primit o amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru că nu a respectat carantina. Arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de 3 ori într-o zi.

Astăzi, în jurul orei 14.25, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanța, participând la un eveniment, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, este comunicatul IPJ Constanța.

Știrea inițială

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat luni, 24 ianuarie, de două ori, după ce nu ar fi respectat carantina pentru a participa la mai multe evenimente organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, potrivit unor surse Main News.

ÎPS Teodosie ar fi revenit în țară în urmă cu câteva zile, după ce a călătorit într-o țară aflată pe lista roșie. Astfel, la intrarea în România, Arhiepiscopul Tomisului ar fi fost plasat în carantină până pe 29 ianuarie.

Numai că acesta nu a respectat decizia emisă de autorități și a participat luni la o slujbă oficiată la Arhiepiscopia Tomisului, fapt pentru care a fost amendat cu 1.000 de lei.

Astăzi, în jurul orei 8.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanța, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Constanța.

Ulterior, ÎPS Teodosie a continuat să sfideze autoritățile și a participat la un alt eveniment cultural organizat de Arhiepiscopia Tomisului, unde nu a purtat nici masca de protecție. Astfel, arhiepiscopul a fost amendat pentru a doua oară, cu alți 1.000 de lei.

Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, este al doilea comunicat al IPJ Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat încă de duminică seară că ÎPS Teodosie nu va respecta izolarea și va participa la mai multe evenimente organizate cu ocazia Zilei de 24 ianuarie. Potrivit programului acestuia, arhiepiscopul urmează să mai participe la o conferință, începând cu ora 13:30.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW