Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


ÎPS Pimen, confirmat cu Covid-19. Arhiepiscopul Sucevei a fost adus în București cu elicopterul/ Reacția BOR

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 aprilie 2020 Etichete: , ,

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost infectat cu virusul Covid-19. El a fost adus, luni noaptea, cu elicopterul la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Arhiepiscopul Sucevei în vârstă de 90 de ani a fost adus luni seara cu un elicopter, împreună cu un alt pacient care trebuia adus în București, potrivit autorităților.

IPS Pimen a fost adus luni la spitalul din Suceava, unde a fost confirmat cu virusul Covid-19, având forme severe de pneumonie.

Reprezentanții DSP au demarat o anchetă epidemiologică pentru a vedea cu cine a intrat în contact arhiepiscopul.

Contactat de mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru mainnews.ro că până în acest moment, toți cei de la mănăstirea „Sf.Ioan” unde își are sediul Arhiepiscopia sunt bine.

„Dincolo de ceea ce știm deja cu totii, toate informațiile despre starea de sănătate a ÎPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl ingrijesc la spitalul „Matei Balș” și cărora le mulțumim. Știm in acest moment ca are o pneumonie medie-severa, că are o simptomatologie clară de contaminare cu Covid si că vârsta sa îl vulnerabilizeaza. Astazi, DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la mănastirea „Sfantul Ioan” din orașul Suceava, unde îsi are sediul Arhiepiscopia. Până în acest moment toți cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alaturi de Arhiepiscop. Informatiile despre evoluția situației, despre starea sa de sănătate le vom afla cu toții exclusiv de la medici/ Grupul de Comunicare Strategică”, a declarat Vasile Bănescu.

Județul Suceava este cel mai afectat de pandemia de coronavirus din România. Aici au fost înregistrate aproape un sfert din totalul cazurilor de infecție din România.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW