Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ionel Dancă și Violeta Alexandru nu renunță la candidaturile pentru funcțiile de vicepreședinți PNL

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2021 Etichete: ,

Ionel Dancă și Violeta Alexandru candidează duminică, 26 septembrie, pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL. Ionel Dancă este candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL pentru domeniul familie şi protecţie socială, iar Violeta Alexandru pentru poziția de vicepreședinte drepturile omului, protecția minorităților etnice, religioase și a grupurilor vulnerabile de orice natură.

Ionel Dancă și Violeta Alexandru l-au susținut pe Ludovic Orban la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, când Florin Cîțu a câștigat președinția partidului. Cei doi candidează în continuare, chiar dacă alți apropiați de-ai fostului lider PNL și-au retras candidaturile pentru funcţii în Biroul Executiv.

Ionel Dancă: Voi intra în opoziţie cu conducerea PNL

Ionel Dancă a susținut duminică, 26 septembrie, că dacă va fi ales în funcția pentru care candidează, el va intra în opoziţie cu conducerea Partidului Naţional Liberal.

„Începând de astăzi candidez la această funcţie de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru a păstra vie încrederea şi speranţa sutelor de mii de membri ai Partidului Naţional Liberal şi simpatizaţi ai Partidului Naţional Liberal care au fost alături de noi în această competiţie împreună cu Ludovic Orban. Vreau să păstrăm vie speranţa şi încrederea Partidului Naţional Liberal că şi în partidul nostru binele va învinge, mai devreme sau mai târziu.

Vorbim despre unitatea partidului, dar eu cred că unitatea partidului nu trebuie să fie şi o unitate de gândire, aşa încât că spun, dragi colegi, deschis: dacă mă alegeţi pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, voi intra în opoziţie cu conducerea Partidului Naţional Liberal, nu în afara Partidului Naţional Liberal, pentru că unitatea Partidului Naţional Liberal nu trebuie să însemne o unitate de gândire, monolit”, a declarat Ionel Dancă duminică în Consiliul Naţional al PNL în care se alege echipa de conducere a partidului, citat de News.ro.

Violeta Alexandru: Simt nevoia unei competiții

La rândul său, Violeta Alexandru, a cărei contracandidată este Alina Gorghiu, a explicat de ce nu a renunțat la candidatura sa și a afirmat că „simte nevoia” unei competiții autentice cu Alina Gorghiu.

„Urât, să știți. Clamăm unitatea și respectul, dar nu îl practicăm și este urât, să știți. Avem o atitudine de aroganță ca și cum jocurile și lucrurile sunt tranșate și se simte acest lucru. M-am decis să nu renunț la candidatura mea. Simt nevoia unei competiții autentice pentru vicepreședinte în cadrul conducerii, între mine și Alina Gorghiu.

Simt nevoia acestei competiții, pentru ca PNL să aleagă între două tipuri de doamne. Eu am ieșit mai puțin în spațiul public în acest domeniu – al drepturilor omului – dar am lucrat 20 și ceva de ani în domeniul neguvernamental luptând pentru politici de egalitate.

Las PNL să facă o alegere între două tipuri de doamne. În ceea ce mă privește, sunt un om al rezultatelor, lucrurilor concret făcute”, a declarat Violeta Alexandru.

Context

Alegerile din PNL continuă duminică, 26 septembrie, la Romexpo, pentru desemnarea prim-vicepreședinților, a vicepreședinților și a secretarului general. Liberalii decid echipa cu care Florin Cîțu – ales sâmbătă președinte al PNL – va conduce partidul în următorii 4 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW