Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Ionel Arsene rămâne în arest la domiciliu în Italia. Magistrații au respins cererea de extrădare SURSE

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 21 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Fostul șef al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, rămâne în arest la domiciliu, în Italia. Prima instanță, învestită să judece cererea de extrădare a  autorităților din România, a respins-o, vineri, 21 aprilie, potrivit surselor Main News. Ionel Arsene a fost condamnat la începutul lunii martie la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov, într-un dosar de corupție.

Cu puțin timp înainte ca instanța din România să se pronunțe definitiv în cazul său, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fugit din țară și a ales „destinația” Italia.

La data  11 martie, Instanta a emis mandat european de arestare pentru Ionel Arsene. Președintele Consiliului Județean Neamț a fost dat în urmărire internațională. Ulterior, Arsene s-a predat autorităților italiene. A fost plasat la domiciliu în Italia, pe toată durata procesului de extrădare.

Fostul șef al  Consiliului Județean Neamț este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă,  adversarul său politic, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. În ultima perioadă, s-a remarcat practica autorităților italiene de a nu-i extrăda pe românii condamnați, care au ocupat funcții publice, fiind neîncrăzătoare în condițiile pe care le asigură centrele de detenție din România. Un astfel de exemplu este cazul Alinei Bica, fostă șefă DIICOT.

CITEȘTE ȘI:  Ionel Arsene, arestat la domiciliu în Italia SURSE

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW