Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Ion Rădoi așteaptă decizia Tribunalului București: Măsura controlului judiciar este o ilegalitate. Nu am aflat pe cine am șantajat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2021

UPDATE Tribunalul București a amânat pentru 23 iulie o decizie în procesul prin care Ion Rădoi a contestat măsura controlului judiciar.

Știrea inițială

Ion Rădoi, liderul sindicatului „Unitatea” de la metrou, susține că măsura controlului judiciar ar reprezenta o ilegalitate făcută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și respinge acuzațiile de șantaj, aduse în dosarul legat de spațiile comerciale din subteran. Tribunalul București este așteptat să dea joi o decizie în procesul prin care Rădoi a contestat măsura controlului judiciar. 

Am considerat că este o ilegalitate (n.r. măsura controlului judiciar). În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns”, a declarat Ion Rădoi, joi, în fața Tribunalului București.

Liderul de sindicat a respins informațiile potrivit cărora ar fi depus documentele pentru pensionare.

Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”, a comentat liderul sindicatului „Unitatea” de la metrou.

CITEȘTE ȘI: Stația de metrou Izvor, prima de pe raza Sectorului 5 care a rămas fără spații comerciale / Acțiunea, la scurt timp după apariția unor stenograme DNA în care Piedone îi cerea lui Rădoi „jumate de stație”

Context

Ion Rădoi a contestat în instanță măsura controlului judiciar, luată de procurorii DNA, după ce l-au acuzat de 2 fapte de șantaj și folosire a influenței de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Cererea înaintată de Ion Rădoi urmează să fie tranșată de judecătorii Tribunalului București joi, pe 22 iulie.

Liderul sindicatului „Unitatea” a fost plasat sub control judiciar la finalul săptămânii trecute, după o zi petrecută la audieri la sediul DNA.

Miercurea trecută, procurorii au făcut percheziții în 16 locații din municipiul București și județele Prahova și Ilfov, printre care și la locuința acestuia, într-un dosar penal de corupție ce are legătură cu spațiile comerciale de la metrou.

Percheziții au avut loc și la sediile Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Sectorului 5, singurele două primării care au refuzat să desființeze spațiile comerciale amplasate ilegal de sindicatul „Unitatea”.

Elena Claudia Minea, iubita lui Ion Rădoi, a fost plasată la rândul ei sub control judiciar de procurorii DNA, potrivit unor surse Main News, fiind acuzată de complicitate la folosire a influenței de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

CITEȘTE AICI, PE LARG, ACUZAȚIILE PROCURORILOR DNA. 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW