Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Iohannis vrea ca partidele să negocieze conducerea ministerelor cât mai rapid. Ce spune despre greva profesorilor

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis susține că nu este implicat în negocierile din Coaliție pentru formarea Guvernului Ciolacu, însă se așteaptă ca acestea să se încheie cât mai repede, deoarece „România are nevoi de stabilitate politică, mai ales în contextul grevelor anunțate.

„Chestiunile legate de împărțirea ministerelor se negociază între partide. Însă așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”, a declarat șeful statului, după Summit-ul Consiliului Europei din Islanda.

Negocierile dintre PNL și PSD privind conducerea ministerelor continuă, iar Marcel Ciolacu, președintele PSD, cel care va deveni premier după 1 iunie ac, susține că „rocada guvernamentală” nu se face cu scandal. Deși în spațiul public, „pe surse” au apărut informații cu privire la preluarea unor portofolii conduse de UDMR, Nicolae Ciucă a dezmințit aceste informații. Actualul premier al României și liderul PNL a menționat că „nu s-a pus problema ca locurile care revin UDMR să fie luate de vreun partid politic, însă, partidele politice pot numi alte persoane la conducerea ministerelor, dacă nu au fost mulțumite de activitatea unor reprezentanți. În ceea ce privește poziția pe care o va ocupa în Guvernul Ciolacu, Nicolae Ciucă nu a oferit detalii.

Iohannis susține că viitorul Guvern al României( n.r.condus de Ciolacu) trebuie să găsească soluții în privința nemulțumirilor profesorilor. El susține că plângerile cadrelor didactice, legate de salarii, sunt întemeiate.

„Prima chestiune, solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite, în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare. Este clar că aici vorbim de o reașezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul România Educată.

Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate”,  a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, la Summit-ul Consiliului Europei: România susține înființarea Registrului de daune provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW