Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre rotația premierilor: Când se vor prezenta toate părțile, voi lua decizia cea mai bună / Reacția lui Marcel Ciolacu


Președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă, joi, 9 februarie, într-un discurs susținut la Bruxelles, că la schimbarea premierilor din luna mai nu este cert faptul că președintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi desemnat noul șef al Guvernului. Reacția liderului social-democrat nu a întârziat să apară.

Liderul de la Cotroceni a declarat că atunci „când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Legea fundamentală voi lua decizia cea mai bună pentru România”.

Mai mult, președintele Klaus Iohannis a vorbit înainte de reuniunea Consiliului European și despre controversa legată de taxa de solidaritate impusă companiilor din domeniul energiei. În acest caz, șeful statului a arătat înspre ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu.

„Am fost puțin surprins când m-am informat, după aprobare, cum s-a discutat această chestiune și am aflat că, de exemplu, Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuție. Deci chestiunea s-a discutat la nivel de Finanțe (…) Solicitarea mea a fost una singură – ca acest act să fie legal și clar, să nu încalce nicio directivă și nicio lege din România și să fie atât de clar încât să nu apară discuții dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toții la televizor, se discută dacă este sau nu este. Cei care au lucrat pe document trebuie să îl clarifice, nu e nimic pierdut, a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

CITEȘTE ȘI: Controversa taxei de solidaritate. Adrian Câciu a venit cu „clarificările” cerute de Klaus Iohannis

Ciolacu îi răspunde

Marcel Ciolacu a afirmat ulterior, într-o postare pe Facebook, că desemnarea premierului este un atribut care revine preşedintelui României, potrivit Constituţiei, însă „de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.”

Legat de scandalul iscat de taxa de solidaritate, liderul social democrat a afirmat că „răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect şi fără nici o modificare!”. Mai mult, Marcel Ciolacu a pasat vina spre ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu.

„Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor”, a spus șeful PSD.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW