Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Premierul Țărilor de Jos: Nu ne opunem aderării României la Spațiul Schengen

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 octombrie 2022 Etichete: , , ,

În cadrul întrevederilor avute miercuri, 12 octombrie, în Baza militară NATO de la Cincu, președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Nicolae Ciucă au discutat cu prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, despre o eventuală susținere a aderării României la Spațiul Schengen.  

Țările de Jos este în acest moment singurul stat membru Schengen care exprimă opoziție publică în privința aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

„Am discutat despre așteptarea legitimă de aderare la spațiul Schengen. Suntem parte integrată a reformelor Spațiului Schengen. Aderarea României va contribui la consolidarea Spațiului Schengen. Sperăm să se întrunească condițiile politice pentru aderarea la Spațiul Schengen. (…) Acei 11 ani de la ultima evaluare s-au scurs. Partenerii UE vor să vadă dacă ne-am făcut temele și în alte domenii. Procedurile nu au rămas la nivelul anului 2011. Pentru a avea claritate este nevoie încă de multă muncă. Nu vreau să fac o afirmație optimistă asupra duratei, încercăm să finalizăm cât se poate de repede. Nu există solicitări speciale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Premierul Țărilor de Jos: Nu ne opunem aderării României la Schengen

Premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, a transmis că nu se opune de principiu aderării României la Spațiul Schengen, însă pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie ca România să facă reforme în domeniul justiției, astfel încât Comisia Europeană să ridice monitorizarea prin MCV.

„Toate țările ca îndeplinesc condițiile trebuie să adere la Schengen. România a făcut progrese în ultimii ani. România a făcut progrese în ultimii ani. Avem mecanism de monitorizare, avem MCV, pașii următori vor veni. Trebuie să vedem ce urmează în această procedură și dup aceea o să vorbim. Țările de Jos nu este împotriva aderării României la Schengen. „Este nevoie ca să avem toate informațiile. Comisia Europeană lucrează la acest lucru. Trebuie să avem pași pozitivi. Sistemul de informați Schengen. Comisia Europeană a început lucrul în legătură cu asta. Nu știu când vor veni rezultatele. Nu pot să vă dau un termen”, a transmis Mark Rutte.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW