Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: România susține adoptarea de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2022 Etichete: ,

Sancțiunile impuse Federației Ruse, securitatea energetică a Uniunii Europene și problema refugiaților au fost principalele teme abordate de către Klaus Iohannis și ministrul italian al Afacerilor Externe, Luigi Di Maio.

Oficialul italian s-a aflat luni, 14 martie, într-o vizită oficială în România, iar la ora 14:00 a fost primit de șeful statului la Palatul Cotroceni.

„Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența la București a ministrului Luigi Di Maio, în acest context internațional dificil, ca expresie a relațiilor strânse și a Parteneriatului Strategic consolidat dintre România și Italia”, transmite Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Cei doi oficiali au vorbit, între altele, despre noi sancțiuni împotriva Federației Ruse.

„Președintele României a exprimat susținerea țării noastre pentru adoptarea unor noi sancțiuni care să mențină o presiune ridicată asupra Federației Ruse (…) Ministrul Luigi Di Maio a subliniat importanța unității la nivel european referitor la acțiunile de sancționare severă a Rusiei, dar și de sprijin a Ucrainei”, conform Președinției.

Totodată, a fost abordată problematica securității și creșterii independenței energetice a Uniunii Europene.

Șeful diplomației italiene a transmis că apreciază eforturile României de ajutorare a refugiaților ucraineni. Despre centrul umanitar de la Suceava, șeful statului a menționat că ,,va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova”.

,,De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a prezentat eforturile României de a ajuta Ucraina prin centrul umanitar de la Suceava și a salutat implicarea Italiei în operaționalizarea acestui hub logistic. Președintele României a precizat, în context, că acest hub umanitar va fi utilizat și pentru a sprijini Republica Moldova, confruntată cu un număr crescut de refugiați.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat faptul că ministrul italian de externe se va deplasa în continuare la Chișinău, pentru a discuta cu autoritățile Republicii Moldova despre cele mai bune căi de cooperare pentru gestionarea numărului mare de refugiați ucraineni”, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW