Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: România a fost şi va rămâne alături de vecinul său şi de cetăţenii ucraineni, care îşi apără cu curaj libertatea, suveranitatea şi integritatea teritorială

By news.ro , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, că ţara noastră a fost şi va rămâne alături de Ucraina.

„Din păcate, anul care a trecut a continuat să fie marcat de conflicte şi situaţii complexe, cu impact major asupra relaţiilor internaţionale. Cel de-al doilea an de război împotriva Ucrainei a continuat să provoace pierderi imense, multiplicând consecinţele negative la nivel global. România a fost şi va rămâne alături de vecinul său şi de cetăţenii ucraineni, care îşi apără cu curaj libertatea, suveranitatea şi integritatea teritorială”, a precizat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a adăugat că peste 33 de milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat teritoriul ţării noastre, reprezentând peste 60% din produsele care au fost transportate prin Culoarele Solidarităţii ale Uniunii Europene, datorită eforturilor statului nostru.

El a reamintit că, în octombrie 2023, cu ocazia vizitei preşedintelui Volodimir Zelenski în Capitală, a fost semnată Declaraţia Comună privind procesul referitor la ridicarea relaţiei dintre România şi Ucraina la nivel de Parteneriat Strategic.

„Am reconfirmat acest angajament în cadrul recentei noastre convorbiri telefonice”, a mai spus şeful statului.

Acesta a mai precizat că este imperativ să fie menţinut angajamentul ferm pentru Ucraina, la nivel regional şi global.

„Legat de soarta războiului, poziţia noastră rămâne categorică – numai Ucraina poate decide momentul, parametrii şi modul în care se vor desfăşura eventuale negocieri de pace”, a concluzionat Preşedintele României.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW