Monday, September 28, 2020
Jurnalism corect


Dăncilă, reacție la tragedia din Caracal: „Cine a greșit, va plăti”/Iohannis: Președintele cere o anchetă amănunțită

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2019 Etichete: ,

Viorica Dăncilă cere anchetă urgentă în cazul fetei ucise la Caracal. De asemenea, Klaus Iohannis va solicita, marți, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, o anchetă amănunțită pentru modul în care s-a acționat în acest caz.

„Solicit o anchetă urgentă. Cine a greșit, va plăti. Ceea e trist e că dincolo de cei care vor plăti și de măsurile stricte pe care le vom lua, această tragedie lasă urmări adânci. Vom acționa ferm”, a spus Dăncilă.

Iohannis cere anchetă

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și-a pierdut viața în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență.

Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați.

De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, transmite Administrația Prezidențială.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW