Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


Iohannis propune partidelor un pact politic – Cere revizuirea legilor justiţiei şi a codurilor penale

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 iunie 2019 Etichete: , ,

Klaus Iohannis propune partidelor semnarea unui pact politic pentru România europeană. Preşedintele cere ca acordul să conţină prevederile referendumului, precum si revizuirea legilor justiţiei şi a codurilor penale. De asemenea, şeful statului cere lege pentru asigurarea dreptului la vot pentru cetăţenii români din ţară şi străinătate.
„Am propus partidelor politice să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau, dacă vreţi altfel, un pact politic pentru România europeană”, a declarat Klaus Iohannis dupa consultările cu partidele politice.
Concret, preşedintele României cere transpunerea în acest pact a prevederilor referendumului, legate de interzicerea amnistiei, a graţierii şi a emiterii ordonantelor de urgenta privind justiţia. Şeful statului solicită revizuirea legilor justiţiei şi a proiectului de modificare a codurilor penale în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene.
Klaus Iohannis a cerut semnatarilor pactului elaborarea rapidă a unui act normativ prin care să se asigure exercitarea deplină a dreptului la vot pentru cetăţenii români din ţară şi din străinătate.
În replică, PSD, prin purtătorul de cuvânt, susţine că nu s-a discutat punctual despre pactul anunţat de preşedinte.
„Punctual, despre un pact nu s-a discutat. Despre o astfel de decizie o sa discutăm în şedinţa CEx de vineri”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW