Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Iohannis: Niciun român nu trebuie să se teamă / Stoltenberg: România nu este singură

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 februarie 2022

Președintele Klaus Iohannis și Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, au dat asigurări că România este o ţară sigură și cetățenii nu ar trebui să se teamă, în contextul tensiunilor de la granița Rusia-Ucraina. Liderul NATO a subliniat că țara noastră nu e singură, prezenţa trupelor NATO transmițând un mesaj de unitate a Alianţei.

„România este foarte bine apărată şi are toate garanţiile de securitate. Niciun român nu trebuie să se teamă, însă trebuie să ştim de unde vine această siguranţă a noastră, ce sunt garanţiile de securitate. În primul rând, forţele noastre armate – care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani – sunt foarte bine pregătite şi sunt pregătite pentru orice scenariu.

În plus, România este în Alianţa NATO, cea mai puternică alianţă militară din câte au existat în istorie. (…) Nu dorim să atacăm pe nimeni, nu dorim să invadăm pe nimeni, dar dorim să garantăm securitatea statelor noastre şi securitatea cetăţenilor noştri. Aşa facem!”, a declarat Klaus Iohannis vineri, 11 februarie.

La rândul său, Stoltenberg a subliniat că România nu este singură.

„Este o plăcere să fiu din nou în România, un membru NATO puternic şi dedicat. Şi multe mulţumiri pentru angajamentele dumneavoastră în cadrul Alianţei noastre şi pentru cooperarea strânsă în toţi aceşti ani. Vă mulţumesc şi pentru contribuţiile semnificative în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv în această importantă bază militară. România nu este singură. Sunt aici avioane de vânătoare din Germania şi Italia pentru a proteja şi a apăra toţi aliaţii, pentru a menţine în siguranţă spaţiul aerian.

Iar astăzi vor ajunge avioane spaniole în Bulgaria, pentru a consolida misiunea NATO de patrulare aeriană. În acest moment, 1.000 de militari americani sunt pe cale să fie detaşaţi în această bază militară, astfel că numărul total al militarilor ajunge la aproape 2.000 în această bază. Aceasta este o demonstraţie puternică de unitate transatlantică”, a afirmat Jens Stoltenberg.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi cei o mie de militari la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 71607 more Information to that Topic: mainnews.ro/iohannis-niciun-roman-nu-trebuie-sa-se-teama-stoltenberg-da-asigurari-ca-romania-nu-este-singura/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW