Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Iohannis, lămuriri privind vârsta de pensionare: Să fie clar, nu crește!

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, referitor la proiectul care oferă posibilitatea angajaților să aleagă vârsta de pensionare de 70 de ani că este doar opțiune și că asta nu înseamnă că va crește vârsta de pensionare.

 „Mi se pare o idee bună. Ne confruntăm cu deficit de personal calificat și sunt mulți oameni care ar vrea să continue peste vârsta de pensionare. S-ar atenua deficitul de forță de muncă iar pesoanele care doresc și sunt apte să facă acest lucru sunt în general calficate”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis dă asigurări că angajații pot opta să se pensioneze la 70 de ani, menționând însă că nu este o obligație.

„Să fie clar, asta nu înseamnă creșterea vârstei de pensionare. Este o opțiune, nu o obligație”, a adăugat șeful statului.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în Camera Deputaților există un proiect care oferă posibilitatea angajaților să aleagă vârsta de pensionare de 70 de ani.

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a venit cu o replică și a criticat convenția Guvernului privind creștrea opțională a vârstei de pensionare până la 70 de ani, susținând că motivul pentru care PNL dorește să facă aceste schimbări este pentru a nu fi nevoiți să plătească pensiile bătrânilor.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW