Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, la Summit-ul Politicii Europene: Trebuie să oferim mai multă vizibilitate cetățenilor din Republica Moldova FOTO

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Summit-ul Comunității Politice Europene(CPE) este în plină desfășurare, în Republica Moldova, la acest moment. Maia Sandu i-a primit pe cei 47 de șefi de stat, oficiali ai Uniunii Europene. La acest eveniment, participă și președintele României, Klaus Iohannis.  El a avut întrevederi cu premierul Belgiei, Alexander De Croo, şi cu preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović, în marja summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Schimb excelent astăzi cu prim-ministrul Alexander de Croo, în marja summitului din Moldova, privind aprofundarea relaţiei noastre bilaterale foarte bune şi viitorul Preşedinţiei Consiliului European. Am convenit să menţinem un dialog strâns, ghidat de obiectivul nostru comun pentru o Europă puternică şi unită”, a transmis preşedintele Iohannis pe Twitter.

Iohannis  a ținut   un discurs în plenul Summitul-ui CPE, în care a reliefat sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei și Republicii Moldova.  Sțeful statului alătura discuţiilor din cadrul sesiunii de lucru privind tema securităţii, prezidată de Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Iohannis, mesaj de susținere pentru Republica Moldova

Doresc să le transmit un mesaj tuturor cetățenilor Republicii Moldova: nu sunteți singuri! Uniunea Europeană și ceilalți parteneri sunt aici, pentru Republica Moldova. Consolidarea Republicii Moldova înseamnă și consolidarea rezilienței strategice a Europei.
Ceea ce trebuie să facem este să oferim sprijinului nostru mai multă vizibilitate pentru cetățenii Republicii Moldova. Este important ca ei să constate o îmbunătățire concretă a vieții lor zilnice. Acesta este un element crucial pentru o poveste de succes a Republicii Moldova”, a declarat președintele Iohannis.

Apărarea statelor europene, principala temă de discuție

Twitter

Principala temă a Summit-ului CPE de anul acesta este securitatea statelor în fața agresiunii militare ruse, așa cum Main News a mai relatat.

Președintele Zelenski a mulțumit particianților de la Summit-ul CPE pentru sprijinul oferit și susține că Ucraina este pregătită să adere la NATO.

„Țările europene trebuie să lucreze mai strâns ca niciodată, pentru a opri războiul barbar dus de Rusia în Ucraina și a restabili pacea pe continent”, s-a exprimat gazda acestui eveniment, președinta R. Moldova, Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI: Președintele Iohannis, prezent la Summit-ul Comunităţii Politice Europene. 47 șefi de stat, printre care și Zelenski, discută despre securitate

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii