Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, la inaugurarea Casei Francofoniei de la Universitatea Politehnica: Valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 16 martie 2022

Președintele Klaus Iohannis a inaugurat miercuri, 16 martie, șantierul Casei Francofoniei din campusul Universității Politehnica din București. 

Alături de șeful statului, la eveniment au mai participat și ministrul educației Sorin Cîmpeanu, ministrul culturii Lucian Romașcanu, rectorul Universității Politehnica Mihnea Costoiu și primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a vorbit despre valorile comune ale României și ale Organizației Internaționale a Francofoniei.

Clădirea pe care o ridicați în acest loc este o dovadă că valorile francofoniei ne sunt nouă, românilor, nu doar o prețioasă moștenire, dar și o resursă care stimulează noi și noi energii.

Fructificarea potențialului tinerei generații, prețuirea diversității, a libertății și a democrației, toate acestea constituie platforma pe care se sprijină proiectele și angajamentele noastre pentru viitor”, a spus șeful statului.

Totodată, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean.

„Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu. Țara noastră este fundamental, energic și deplin implicată în apărarea lor. Ucraina, stat observator al Organizației Internaționale a Francofoniei, este victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internațională.

Alături de partenerii și aliații noștri, ne aflăm în prima linie a solidarității față de poporul ucrainean. Luăm foarte în serios, atât la nivelul autorităților, cât și la nivelul sectorului asociativ și de voluntariat, rolul nostru în a ușura situația celor nedrept loviți de acest război cumplit”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele României a amintit că universitățile românești sunt pregătite să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina.

„Elevii și studenții ucraineni care vin la noi au posibilitatea de a se înscrie în sistemul de învățământ din România.

Domeniul educației în ansamblul său are o contribuție importantă la efortul național de găzduire a refugiaților, iar mediul academic este pregătit să primească peste 10.000 de studenți din Ucraina”, a încheiat Klaus Iohannis.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/iohannis-la-inaugurarea-casei-francofoniei-de-la-universitatea-politehnica-valorile-noastre-sunt-in-aceste-zile-sub-asediu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW