Monday, February 24, 2020
Jurnalism corect


Iohannis: L-am asigurat pe Donald Trump că voi continua să susţin apărarea statului de drept

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după întâlnirea cu preşedintele american Donald Trump, că l-a asigurat pe acesta că va continua eforturile de apărare a statului de drept.
„Am discutat despre extinderea parteneriatului strategic. Am subliniat ca personal voi continua sa fiu implicat total in dezvoltarea parteneriatului strategic Românaia -SUA. Preşedintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care romanii il dau relatiei cu SUA intr-o majoritate covarsitoare. I-am zis ca relatia transatlantica e vitala pentru valorile noastre. Am adoptat o declaraţie comuna si in acest sens declaratia e un doc foarte important pentru progresul parteneriatului strategic. A fost semnat un memorandum de  intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5 G. Presedintele Donald Trump a apreciat eforturile mele de aparare a statului de drept. L-am asigurat ca voi continua sa sustin acest obiectiv extrem de important al mandatului meu”, a declarat Klaus Iohannis.
„Cred ca (n.r. Klaus Iohannis) poate sa rezolve problema coruptiei in Romania. Am auzit ca a facut pasi mari. Exista multe tari minunate precum Romania care au probleme uriase de coruptie, dar am auzit ca ati facut pasi mari”, a spus Donald Trump.
Întrebat dacă consideră că vizita sa în SUA va conta la alegerile prezidenţiale, Iohannis a spus: „Nu stiu daca va influenta rezultatul alegerilor prezidentiale din Romania, dar in mod sigur va influenta parteneriatul strategic”.
Citeste si:  Inițiativă legislativă a PNL: Închisoare pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti în misiune

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW