Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, întrevedere cu autorităţile locale din Kyoto: România şi Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând VIDEO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 martie 2023

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, 8 martie, autorităţile locale din Kyoto. Cu acest prilej, șeful statului a menționat că „România şi Japonia sunt acum mai apropiate decât oricând”.

În urmă cu o zi, șeful statului și prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, au semnat, la Tokyo, Declaraţia de instituire a parteneriatului strategic dintre țara noastră şi țara niponă. Documentul va duce la aprofundarea relațiilor între cele două state, în domenii precum energia, economia sau securitatea, apreciază Klaus Iohannis.

Președintele a început luni, 6 martie, vizita oficială în Japonia. Aceasta va fi urmată de o vizită de stat în Republica Singapore, Klaus Iohannis fiind primul președinte român care vizitează Singapore în mod oficial în ultimii 20 de ani.

Klaus Iohannis a arătat că „vizita la Kyoto completează în cel mai fericit mod succesul vizitei pe care a întreprins-o ieri la Tokyo”.

„Am avut onoarea de a fi primit împreună cu soţia mea, Carmen, în audienţă de Majestatea Sa Împăratul Naruhito şi de Majestatea Sa Împărăteasa Michiko. Convorbirea a reliefat cât de profunde sunt legăturile dintre naţiunile română şi japoneză, construite de-a lungul istoriei noastre comune de peste o sută de ani. Aceste legături reprezintă totodată fundamentul pentru intensificarea cooperării dintre ţările noastre în viitor. Împreună cu Prim-ministrul Kishida am făcut un pas istoric către o nouă etapă a relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia. Am semnat Parteneriatul Strategic bilateral. Raporturile dintre ţările noastre au fost astfel ridicate la cel mai înalt nivel. Este un moment care constituie o rampă de accelerare a dezvoltării cooperării româno-nipone, prin extinderea portofoliului de acţiuni şi proiecte comune în toate domeniile de interes comun”, a spus preşedintele în discurs.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW