Monday, January 18, 2021
Jurnalism corect


Iohannis, întrebat ce va face dacă premierul nu va demisiona și nici moțiunea de cenzură nu va trece: Întotdeauna există un plan B

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, întrebat dacă are vreun plan pentru declanșarea alegerilor anticipate dacă Guvernul nu este demis prin moțiune de cenzură, iar premierul Ludovic Orban nu va demisiona, că „întotdeauna există un plan B”.

Întrebat dacă premierul Ludovic Orban ar trebui să demisioneze pentru a declanșa alegerile anticipate, Iohannis a răspuns:

„Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce decide Parlamentul”.

Totodată, șeful statului a precizat că „povestea cu moțiunea de cenzură o auzim de când a anunțat Guvernul că dorește să-și angajeze răspunderea, să vedem practic”.

De asemenea, Iohannis a explicat că dacă moțiunea de cenzură va trece, pentru funcția de premier tot pe Ludovic Orban îl va propune și că în cazul în care moțiunea nu va trece și premierul nu va demisiona „Întotdeauna există un plan B”.

Guvernul Orban își va asuma răspunderea pentru proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul nu va fi adoptat, marți, de Camera Deputaților, spune deputatul PNL, Robert Sighiartău.

„Sper ca mâine să fie ziua victoriei și ziua decisivă în care vom elimină pensiile speciale așa cum am declarat și susținut noi, pentru că este proiectul PNL. Nu cred că va fi retrimis la comisie, depinde ce va face PSD-ul, oricum dacă mâine va fi retrimis la comisie, noi vom veni cu asumare privind eliminarea pensiilor speciale. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, să nu mai fie acuzați parlamentarii că au privilegii, mai ales că majoritatea dintre ei nu prea muncesc”, a declarat Robert Sighartău.

Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale urmează să fie dezbătut, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Miercuri, Guvernul condus de Ludovic Orban ar urma să-și asume răspunderea pentru proiectul de lege care schimbă legislația electorală astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW