Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, în Portugalia: Am stabilit să dezvoltăm și mai mult cooperarea noastră în domeniul politic și militar

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, sâmbătă, 7 octombrie, de omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa. Ceremonia primirii oficiale a avut loc la Mănăstirea Ieronimilor din Lisabona. Discuțiile au vizat cooperarea militară, economică dintre cele două state. Luni, 9 octombrie, vor fi semnate documente bilaterale în domeniul energiei şi în cel al investiţiilor şi comerţului, a anunțat președintele Iohannis. 

„Prezenţa militarilor portughezi în România reprezintă un semnal puternic al solidarităţii şi al sprijinului Portugaliei pentru întărirea securităţii României. Am  stabilit să dezvoltăm și mai mult cooperarea noastră în domeniul politic și militar”, a precizat  preşedintele Iohannis, în cadrul declaraţiilor comune susţinute cu omologul portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, la Palatul Belem.

Cei doi șefi de stat  au discutat despre aderarea României la Schengen, dar și despre susținerea statului vecin, Republica Moldova, în contextul amenințărilor la securitatea națională, pe care le-a reclamat președinta Maia Sandu, de la declanșarea războiului din Ucraina.

Aderarea României la Schengen. Sprijin din partea Portugaliei

„Am subliniat că acest obiectiv rămâne o prioritate a României în plan european. Am mulţumit, şi cu acest prilej, pentru susţinerea continuă a Portugaliei în acest dosar. Am subliniat că trebuie să susținem împreună deschiderea până la finalul acestui an a negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova”, a declarat Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează de vineri până luni o vizită de stat în Portugalia, după cum Main News a mai relatat.

Din delegaţia şefului statului fac parte ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, şi consilierii prezidenţiali Daniela Bârsan, Bogdan Aurescu, Cosmin Marinescu, potrivit Administrației Prezidențiale.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW