Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Iohannis i-a cerut lui Recean condiții mai bune pentru firmele românești în Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 1 martie 2023 Etichete: ,

Republica Moldova trebuie să își amelioreze mediul de afaceri astfel încât mai multe firme românești să și facă loc dincolo de Prut, a fost mesajul cu care la întâmpinat președintele Klaus Iohannis pe noul premier al Republicii Moldova, Dorin Recean. 

„Discuția cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri”, a transmis președinția.

În același timp, arată sursa citată, președintele Iohannis a reiterat mesajul de sprijin în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina.

Cei doi oficiali au abordat și mai multe teme importante aflate pe agenda bilaterală, printre care se numără energia, agricultura, transporturi și interconectivitatea.

„Prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulțumiri pentru sprijinul consistent și prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru asistența bugetară directă, precum și pentru susținerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova”, arată Administrația Prezidențială.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW