Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: Fără PSD, României i-ar fi fost mult mai bine/ Plumb a fost refuzată pentru probleme de integritate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a afirmat, cu ocazia unei întruniri a liberalilor care a avut loc la Cluj, că României i-ar fi fost mult mai bine fără guvernarea PSD. Președintele României a spus, referitor la respingerea candidaturii Rovanei Plumb că „a fost refuzată pentru probleme de integritate”.

„Bun[ seara, dragii mei liberali!

Sunt foarte bucuros că vă întâlnesc astăzi, în Cluj, pentru că putem împreună să pregătim în sensul cel mai pozitiv viitorul României.

Am început foarte bine. Ați început cu acțiunea de strângere de semnături și în acest moment eu vă mulțumesc că ați fost harnici si convingatori si ați strâns peste 2 milioane 200 de mii de semnături. Vă mulțumesc și vă felicit.

(…)Deschiderea anului universitar mi-a dat ocazia să mă întâlnesc cu foarte mulți oameni și pot spune că ei asteaptă de la noi să rezolvăm problemele României.

Hai să vedem un pic cum am ajuns aici și unde stăm.

În decembrie 2016 românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot. Cei care s-au dus în bună parte au crezut în minciunile PSD. PSD a promis ca va curge doar lapte și miere. Nu a fost așa. Au început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, au început să ocupe psdiștii toate pozițiile cheie din instituțiile publice. Dacă ar fi fost competenți se putea dezbate public, dar majoritatea sunt doar slugarnici.

Așa am ajuns foarte prost. Mai mult, și-au dat singuri jos guverne . Și-au dat cu stângul în dreptul. A mers din rău în mai rău.

Așa cum am definit de anul trecut, Guvernul este eșuat. Aceste eșecuri ne dor.

Fără PSD Romaniei i-ar fi fost mult mai bine. PSD in realitate a ținut România în loc. A promis una a facut alta, a inhibat dezvoltarea Romaniei.

Am deschis astăzi anul universitar, dar nu există un ministru al educației pentru ca acest Guvern care a pierdut majoritatea refuza să se prezinte in fața parlamentului pentru a lua votul de validare.

Mai mult, acest Guvern care si-a pierdut si ultima fărâmă de credibilitate propune pentru funcții europene importante persoane care nu sunt potrivite.

Persoana propusă de PSD a fost refuzată pentru probleme de integritate. Rușine PSD!

Aici suntem . Probabil mă întrebați „tu ce ai făcut”? Eu am facut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile și năstrusniciile, din atacurile PSD asupra statului român, am reușit să le opresc”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai declarat că abia așteaptă ca moțiunea de cenzură să treacă.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *