Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre soluțiile la problemele din Delta Dunării: Contribuția mea constă în faptul că am venit aici

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, vineri, 1 septembrie, zona lacustră Somova-Parcheș din Delta Dunării, împreună cu prima doamnă, Carmen Iohannis, pentru a marca Ziua Rezervației Biosferei Delta Dunării. Șeful statului a subliniat frumusețea acestei zone, declarată monument al Naturii,  înscris în patrimoniul UNESCO, dar a subliniat si principalele probleme pe care le are aceasta: pescuitul excesiv, poluarea.

Cu toate acestea, când a fost întrebat ce măsuri concrete vor fi pentru reducerea poluării din Delta Dunării și promovarea turismului local, Iohannis a dat de înțeles că e importantă deplasarea sa în acest loc, pentru a sublinia problemele, iar autoritățile locale și Ministerul Mediului vor detalia planul de măsuri în acest sens.

„Probleme sunt începând de la pescuitul excesiv, la probleme poate de turism care poate fi mai frumos organizat pentru cei care vin, sunt locuri extraordinar de frumoase pe care nu le văd de obicei turiştii.Sunt probleme care la prima vedere nu apar, legate de poluare. Trebuie rezolvate şi poluarea nu este doar poluare locală, chit că şi aceasta există, este o poluare care vine mai de sus de pe Dunăre. Am vorbit cu domnul guvernator despre poluare cu microparticule de plastic, care nici nu se văd, dar există şi este măsurabil impactul şi, sigur, există un impact major al schimbărilor climatice.  Aici trebuie să ne străduim cu toţii să prevenim schimbările climatice dramatice care ar putea să apară. Pentru asta există conceptul de renaturare”, a mai declarat Iohannis. E suficient că am m-am deplasat eu și am subliniat aceste lucruri. Măsurile le vor detalia Ministerul(n.r. Ministerul Mediului), autoritățile locale”, a declarat Iohannis, vineri, 1 septembrie.

Sursă foto: captură video Digi 24

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW