Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Iohannis, despre negocierea bugetului multianual 2021-2027: Ţinem neapărat să avem o sumă suficient de mare pe coeziune şi pe politică agricolă

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 17 iulie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, aflându-se la Bruxelles, că în negocierea bugetului multianual pentru perioada 2021-2027, va face eforturi mari ca România să obțină sume consistente din banii europeni, mai ales pentru coeziune și pentru politică agricolă.

„Începem astăzi (vineri – n.r.) un Consiliu European foarte special. Dorim să negociem două teme mari, grele în legătură cu banii europeni. E vorba de bugetul multianual pentru 2020-2027 şi aici pentru România sunt două chestiuni foarte importante, noi ţinem neapărat să avem o sumă suficient de mare pe coeziune şi pe politică agricolă. Noi avem nevoie de aceşti bani pentru şcoli, autostrăzi, căi ferate şi multe alte programe ce pot fi acoperite din aceste sume. Evident pentru agricultură dorim să folosim sume consistente pentru a moderniza agricultura românească”, a afirmat Klaus Iohannis vineri la Bruxelles.

Iohannis a vorbit şi despre al doilea pachet care este negociat şi anume cel pentru revigorarea economică în contextul crizei de COVID-19.

„Al doilea pachet mare e cel destinat revigorării economice, e un pachet pe care contăm, sunt bani folosiţi pentru refacerea economiei cauzată de criza de COVID-19. Aici avem bani care se dau sub formă de împrumuturi, dar o parte, sperăm şi mai mare, vor fi bani care nu trebuie returnaţi, sunt aşa-numite granturi, bani pe care îi vom folosi pentru modernizări, digitalizare, pentru sistemul educaţional, social şi multe altele. În total se negociază sume foarte mari. Azi şi mâine sunt foarte hotărât să mă bat pentru interesul României, în aşa fel încât să obţinem un rezultat consistent”, a completat preşedintele României.

Şeful statului a spus că este „relativ optimist că în final pentru România sumele vor fi consistente”.

„Dacă m-aţi întreba dacă vom finaliza discuţiile azi şi mâine, cred că nimeni nu poate răspunde. E un scenariu optimist să finalizăm discuţiile azi şi mâine. Mă aştept la negocieri destul de complicate, e chiar posibil să trebuiască după un timp să revenim să finalizăm aceste negocieri. E vorba de bani mulţi pe care îi discutăm şi pentru România e o şansă să obţină o finanţare consistentă”, a conchis Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW