Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Efectele pozitive ale crizei. Iohannis: Am putut constata o accelerare a digitalizării administrației

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că pe perioada crizei s-a putut constata o accelerare a digitalizării administrației, asta în condițiile în care cetățenilor le-a fost interzis să se mai deplaseze la ghișee pentru a-și rezolva problemele, iar autoritățile au fost nevoite să găsească soluții. 

„Această pandemie ne-a afectat pe toți prin amploare și gravitate. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporție mai mare sau mai mică.

Însă o abordare constructivă implică tratarea crizei și ca oportunitate, pentru a așeza România pe fundamente sănătoase.

De altfel, pentru că vorbim de oportunități, am putut constata cu toții o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România, și mă refer la digitalizarea administrației.

Instituțiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaș pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat„, a declarat Klaus Iohannis.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW