Wednesday, January 27, 2021
Jurnalism corect


Efectele pozitive ale crizei. Iohannis: Am putut constata o accelerare a digitalizării administrației

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 mai 2020 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că pe perioada crizei s-a putut constata o accelerare a digitalizării administrației, asta în condițiile în care cetățenilor le-a fost interzis să se mai deplaseze la ghișee pentru a-și rezolva problemele, iar autoritățile au fost nevoite să găsească soluții. 

„Această pandemie ne-a afectat pe toți prin amploare și gravitate. Nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporție mai mare sau mai mică.

Însă o abordare constructivă implică tratarea crizei și ca oportunitate, pentru a așeza România pe fundamente sănătoase.

De altfel, pentru că vorbim de oportunități, am putut constata cu toții o accelerare a uneia dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România, și mă refer la digitalizarea administrației.

Instituțiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaș pas înainte, care în mod obligatoriu va trebuiconsolidat„, a declarat Klaus Iohannis.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW