Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: Rezolvăm și treaba cu Secția Specială. Președintele, cu o zi înainte de moțiune: Guvernul trebuie să plece acasă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Klaus Iohannis a declarat, cu mai puțin de 24 de ore înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, că Guvernul PSD este unul eșuat și trebuie să plece acasă. Președintele României a mai adăugat că a va rezolva și problema legată de desființarea Secției Speciale.

„Vreau să fiu foarte clar ca să nu încapă îndoială și ca să nu capete glas cârcotașii. Eu îmi doresc foarte mult ca moțiunea de mâine să fie încununată de succes.

Acest Guvern eșuat trebuie să plece acasă, iar voi sunteți cei care în jurul cărora se va construi un Guvern care asigură o tranziție serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare.

Cum am putut noi românii să ajungem în această situație extrem de neplăcută și neașteptată. Cum am putut să ajungem noi să fim conduși de acest PSD deraiat, debusolat și să avem un Guvern care face atâta rău României. PSD a condus marea majoritate anilor din ultimii 30 de ani. Ce și-au permis in ultimii trei ani este nemaivazut. PSD este principala piedica in dezvoltarea României. PSD a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus și dacă vrem să fim foarte sinceri, poate și noi puteam lucra mai mult, să fim mai convingători și să îi ducem pe români la vot.

Poate de data aceasta reușim un pic mai mult pentru că ne-am săturat cu toții de acest PSD care a promis marea cu sarea românilor și imediat după ce au ajuns la putere s-au apucat să facă ce știu ei mai bine. Să ocupe funcțiiîn stat cu persoane incompetente și supuse conducerii PSD. S-au apucat să destructureze și să acapereze marile structuri publice ale României. Au realizat ceva inimaginabil. O involuție a României într-o perioadă în care am fi avut atâtea șanse de dezvoltare.

Dacă nu ne-am fi împiedicat de PSD  am fi fost în rând cu națiile mari ale Europei. Europa ne respectă și ne dorește.

PSD a intrat din prima zi de Guvernare pe contrasens cu românii și ne-au blecat. Ce am făcut eu în acest timp?Am făcut tot ce a putut să facă președintele României. Nu-mi place să mă laud, nu sunt omul cuvintelor mari, dar dacă tot ne-am uoitat la filme video, pe cei doi elefanți de la început i-am alungat. Nici amnistie nici grațiere nu au reușit, nici codurile penale nu au reușit să le strice. Și nu vă imaginați că nu au reușit pentru că le-a venit mintea la cap, ci pentru că m-am suit eu în capul lor.

Legile justiției, mai știți de câte ori le-am trimis înapoi în parlament, la CCR. N-au ieșit perfecte dar au ieșit departe de cum voiau ei. A mai rămas treaba cu Secția Specială de rezolvat. Și o să o rezolvăm și pe asta.

PSD-iștii chiar au încercat să se răzbune pe români. Fizic, nu la figurat, ci la propriu. Vă amintiți? Într-o zi de 10 august românii pașnici s-au dus în Piața Victoriei să-și strige nemulțumirea și au fost întâmpinați de jandarmi echipați pentru război urban și au fost tratați cu bâte și gaze lacrimogene”, a declarat președintele României.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/iohannis-cu-o-zi-inainte-de-motiunea-de-cenzura-acest-guvern-esuat-trebuie-sa-plece-acasa/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/iohannis-cu-o-zi-inainte-de-motiunea-de-cenzura-acest-guvern-esuat-trebuie-sa-plece-acasa/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *