Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: Conflictul militar din vecinătatea granițelor noastre ne amintește de ororile războiului

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 6 august 2023 Etichete: , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, 6 august, un mesaj cu prilejul Centenarului Mausoleului Eroilor de la Mărăşeşti, în care aduce un omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară. Cu acest prilej, șeful statului a făcut referire la războiul din Ucraina și la capacitatea României de apărare.

„Astăzi, la 100 de ani de la inaugurarea acestui grandios monument, unde sunt înhumate osemintele a peste 5.000 de ofiţeri şi soldaţi români, aducem un pios omagiu tuturor înaintaşilor noştri care s-au jertfit pentru România. Conflictul militar din vecinătatea graniţelor noastre ne aminteşte, o dată în plus, ororile războiului şi, totodată, datoria de a consolida capacitatea de apărare şi rezilienţa României. De asemenea, ţara noastră este şi va rămâne alături de aliaţi şi parteneri în apărarea valorilor pe care le împărtăşim”, a transmis președintele Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

La 6 august 1923, la iniţiativa Societăţii Femeilor Ortodoxe din România, a început construcţia Mausoleului de la Mărăşeşti, lucrarea finalizându-se în anul 1938.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, președintele Iohannis a menționat, în repetate rânduri, că România oferă sprijin civil și diplomatic ucrainenilor. În prezent, transporturile de cereale ucrainene se desfășoară cu ajutorul infrastructurii maritime, pusă la dispoziție de statul nostru.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW