Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis condamnă noile atacuri lansate de ruși lângă România: Sunt crime de război

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , ,

Atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare de pe malurile Dunării reprezintă crime de război, a transmis președintele Klaus Iohannis după ultimul astfel de atac care a avut loc miercuri, 2 august, în portul ucrainean Izmail, aflat la 15 kilometri de Tulcea. 

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, a scris Iohannis pe pagina sa de Twitter.

Un atac cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, potrivit Comandamentului operaţional Sud al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Pe 24 iulie, loviturile cu drone lansate de ruși au vizat portul ucrainean Reni, situat la aproximativ 13 kilometri de Galați. 6 persoane au fost rănite atunci, dintre care 4 erau muncitori portuari, potrivit presei ucrainene.

Federația Rusă și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole și portuare ucrainene după ce s-a retras din acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale din Ucraina.

Porturile fluviale de pe Dunăre ale Ucrainei au devenit o conexiune vitală pentru exporturile de cereale ale țării, după retragerea Federației Ruse.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii