Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Președintele Iohannis cheamă partidele la consultări luni. PSD, PNL și UDMR merg împreună

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

UPDATE Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care anunță convocarea consultărilor:

„Am convocat luni, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare pentru a încheia această criză politică, iar țara să fie guvernată de un Executiv puternic, susținut de o majoritate solidă”, a notat șeful statului pe rețeaua socială vineri, 19 noiembrie.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a chemat la consultări partidele și formațiunile politice parlamentare luni, 22 noiembrie. Primii care vor merge la Palatul Cotroceni sunt reprezentanții PSD, PNL și UDMR, de la ora 12:00, potrivit unui anunț al Președinției.

Administrația Prezidențială a publicat vineri, 19 noiembrie, programul consultărilor:

12:00 – Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Social Democrat (PSD) și Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)
12:30 – Uniunea Salvați România (USR)
13:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
13:30 – Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Amintim că cele trei partide care vor forma viitoarea coaliție de guvernare nu au ajuns, până acum, la un acord în privința numelui pe care îl vor propune pentru funcția de premier. Cert este că vor merge îmrepună la Palatul Cotroceni, cu aceeași propunere.

Social-democrații au decis să îl susțină pe Marcel Ciolacu, președintele partidului, pentru poziția de prim-ministru, iar liberalii l-au propus pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării.

Astăzi, de la ora 12:00, a început o nouă rundă de negocieri între liderii de partide, pentru stabili partidul care va da primul premier în varianta guvernării rotative, deci și numele prim-ministrului cu care formațiunile vor merge la Palatul Cotroceni luni, 22 noiembrie.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *