Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis cere public efectuarea rocadei guvernamentale până pe 30 mai

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri urgentarea discuțiilor în vederea instalării unui nou guvern până pe data de 30 mai.

„Calendarul poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și, în varianta optimală, ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL, i-am rugat să trateze negocierile în coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. Să fie o partea relevantă în păstrarea stabilității Guvernului. Numai de instabilitate și certuri politice nu avem nevoie. Este nevoie de stabilitate, de o Guvernare înțeleaptă și sigur de măsuri care vin să sprijine și pe cei care lucrează și au așteptări din partea guvernanților. Toate aceste chestiuni pot fi rezolvate cu înțelepciune”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ciolacu a anunțat suspendarea negocierilor

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă, 20 mai, suspendarea negocierilor cu PNL și UDMR în vederea formării unui nou guvern, până la rezolvarea grevei anunțate de sindicatele din educației și a reformei pensiilor speciale.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia româneasca să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor. De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW