Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Iohannis cere Guvernului proiect de lege pentru justiție și pentru desființarea SIIJ. Dăncila, acuzată de pasivitate

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2019 Etichete: , ,

Președintele României a cerut, miercuri, Guvernului să inițieze „cu celeritate” un proiect de lege care să conțină ”măsurile necesare pentru reașezarea legislației în concordanță cu coordonatele statelor de drept”.

Klaus Iohannis a mai precizat că majoritatea PSD-ALDE acționează ”în continuare împotriva voinței și a interesului românilor”.

„Guvernul PSD ALDE a primit din nou un cartonaș roșu de la organismul anticorupție al Consiliului Europei așa-numitul GRECO. Concluziile celor două rapoarte ale grupului statelor împotriva corupției adoptate la data de 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către Guvern, arată încă o dată multiplele prejudicii aduse României de guvernarea PSD-ALDE”, a declarat Klaus Iohannis.

„Dacă Guvernul PSD ALDE își permite însă să ignore voința propriilor cetățeni, nu este de mirare că doar patru din cele 13 recomandări GRECO au fost apreciate ca fiind implementate. Românii au decis prin vot pe 26 mai că România nu trebuie să părăsească parcursul său european. Majoritatea PSD ALDE într-un dispreț total față de necesitatea dezbaterii contestatelor OUG din domeniul justiției este cea care contribuie la perpetuarea pe o durată nedeterminată ale efectelor nocive ale acesteia”, a mai spus președintele României.

Dăncila, acuzată de pasivitate

Șeful statului a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că ar fi încercat să manipuleze opinia publică prin anunțul acesteia că premierul nu dă ordonanțe în domeniul justiției.

„În același timp, am văzut cum doamna prim-ministru, prevalându-se de rezultatul referendumului, într-o jalnică încercare de manipulare a opiniei publice, ne anunță că dumneaei nu dă ordonanțe în domeniul justiției.

Doamna prim-ministru ignoră faptul că Guvernul are drept de inițiativă legislativă și, deci, are posibilitatea de a elabora un proiect de act normativ care să cuprindă măsurile necesare de punere în acord a legislației din domeniul justiției cu voința cetățenilor și cu recomandările organismelor europene;

Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE acționează în continuare împotriva voinței și împotriva intereselor românilor.”, a spus Klaus Iohannis.

Photo: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW