Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Iohannis cere convocarea Parlamentului pentru angajarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că a cerut convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru discutarea angajării răspunderii guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi.

Șeful statului a precizat că sesiunea extraordinară va avea loc în perioada 27 ianuarie – 31 ianuarie.

„Tocmai am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două Camere în sesiune extraordinară. Solicit această sesiune extraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea extraordinară urmează să aibă loc săptămâna viitoare, între 27 și 31 ianuarie.

Deocamdată discutăm situații ipotetice. Fapt este că Guvernul dorește să își angajeze răspunderea, drept pentru care am convocat Parlamentul în sesiune. Dacă va trece moțiunea sau nu, și eu mi-am exprimat deja scepticismul în această chestiune, vom vedea și la momentul acela, sigur, Guvernul va analiza situația și va veni, probabil, cu o alternativă. Nu are rost să discutăm acum doar una dintre variante, iar cea principală, care constă în angajarea și trecerea prin Parlament, să rămână nediscutată”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW